Website laten maken? Lees onze tips.

door admin
Website laten maken? Lees onze tips

Wil je een website laten maken? Let er dan op dat een aantal dingen zijn waar je rekening mee moet houden. In dit artikel geven we je tips om ervoor te zorgen dat je website precies is wat je ervan verwacht!

Keep it simple

Houd het simpel: als je een website laat maken, probeer dan niet te veel verschillende elementen toe te voegen. Een website moet duidelijk en overzichtelijk zijn, zodat bezoekers snel kunnen vinden wat ze zoeken. Te vaak zie je dat website eigenaren zich teveel op het uiterlijk van de website focussen terwijl de afleiding er vaak voor zorgt dat een bezoeker afhaakt.

Maak het visueel

Een foto zegt meer dan 1000 woorden en dat geldt zeker voor een website. Maak gebruik van beelden: een website die alleen tekst bevat, is vaak saai en moeilijk te lezen. Zorg ervoor dat je website visueel aantrekkelijk is door afbeeldingen en/of video’s toe te voegen. Maak het liefste gebruik van eigen beeldmateriaal ipv stockfoto’s en -video’s.

Zorg dat je website overal werkt

De wereld wordt steeds mobieler en dit geldt ook voor websites. Mensen gaan steeds meer via een telefoon of tablet internetten en daarvoor is het zaak om ervoor te zorgen dat de website gebruik maakt van responsive design.

Als je website niet goed werkt op deze apparaten, kan dit frustrerend zijn voor je bezoekers. Zorg ervoor dat je website een responsive design heeft, zodat deze automatisch kan aanpassen aan het apparaat waarop hij wordt bekeken.

Maak de website technisch in orde

Let op de technische details: als je website niet snel laadt of regelmatig crasht, kunnen bezoekers snel afhaken. Zorg er, bij voorkeur, voor dat je website door een professional wordt gemaakt zodat deze soepel werkt en voldoet aan alle technische vereisten. Een website laten maken in Utrecht kan al voor een laag maandbedrag per maand.

Zorg voor een goed vindbare website

Is je website eenmaal klaar dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze goed gevonden wordt door zoekmachines zoals Google. Zorg ervoor dat je website goede SEO heeft, zodat je website hoger in de zoekresultaten komt te staan.

Dit waren onze tips voor als je een website wilt laten maken. We hopen dat je hier iets aan hebt!

Als je nog vragen hebt of hulp nodig hebt bij het maken van je website, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

You may also like