Webshop nodig? Overweeg maatwerk!

door admin
webshop nodig

Of je nu een beginnend ondernemer bent of een ondernemer die al langere tijd actief is, tegenwoordig kun je niet zonder een website. En als je dan ook nog producten online wilt verkopen, dan heb een webshop nodig. Hierbij zijn er heel veel mogelijkheden. Een van de belangrijkste keuzes is of je kiest voor een standaard webshop of maatwerk. In dit artikel helpen we je graag op weg met die keuze.

Wat is een maatwerk webshop?

Tegenwoordig zijn er heel veel tools zoals Shopify, Woocommerce en Lightspeed. Hiermee kun je makkelijk en snel een webshop (laten) maken. Echter je hebt hierbij weinig vrijheid en zit vast aan het design en de functionaliteiten van de tool. Bij een maatwerk webshop heb je echter alles zelf in eigen hand. Jij bepaalt zelf hoe de webshop eruit moet komen te zien. Daarnaast kun je ook zelf bepalen welke functionaliteiten wel en niet nodig zijn.

De voordelen van een maatwerk webshop

Het grootste voordeel van een maatwerk website of webshop is dat het precies aansluit bij jouw wensen. En jouw wensen zijn natuurlijk gebaseerd op jouw klanten. Jij kent jouw klanten namelijk het beste! Op die manier kun je goed op de klantbehoefte inspringen. Dit verhoogt de kans op conversie, verkoop, en draagt bij aan betere bedrijfsvoering.

Ook aan de “achterkant” kan een maatwerk webshop grote voordelen opleveren. Zo kan er gezorgd worden dat deze aansluit op reeds bestaande systemen die er binnen jouw bedrijf gebruikt worden.

Partij kiezen – waar op letten

Een maatwerk webshop wil je natuurlijk laten bouwen door de voor jou beste partij. Maar waar moet je op letten bij het uitzoeken van een webdesign bureau? Waarschijnlijk is het belangrijkste vertrekpunt om te kijken naar het portfolio van het webdesign bureau. Sluit hun stijl aan bij jouw smaak en de website die jij voor ogen hebt? Dan zit je daar alvast op één lijn. Daarna kun je kijken naar de techniek die zij gebruiken. Misschien zegt het jou technisch niet veel, maar je kunt wel vragen of ze bijvoorbeeld met jouw voorraadsysteem of boekhoudsysteem kunnen werken.

Daarnaast is het verstandig om met meerdere partijen het gesprek aan te gaan en bij meerdere partijen waar je een goed gevoel hebt na het eerste gesprek een offerte op te vragen zodat je ook prijzen kunt vergelijken. Ook het lezen van reviews en het eventueel contact opnemen met andere klanten van de partij is belangrijk.

You may also like