Vier verschillende Wordpress tips

door admin
verschillende wordpress tips

Wordpress is zeer gebruikersvriendelijk programma voor het ontwikkelen van websites. Veel ondernemers kiezen er daarom ook voor om zelf een website te maken voor hun bedrijf.  In dit artikel geven we je dan ook graag een aantal tips voor Wordpress zodat jij nog meer uit te website kunt halen.

Denk altijd vanuit de bezoeker

Over smaak valt te twisten, deze is heel persoonlijk. Of iemand een website mooi of niet mooi vindt, is dus lastig te zeggen. Maar door je te verplaatsen in de bezoeker van de website, jouw (toekomstige) klant, kun je wel nadenken wat er belangrijk voor jouw bezoeker is en hier zo goed mogelijk op anticiperen. Welk gevoel wil jij qua design overbrengen? Rustig of juist vrolijk, zakelijk of informeel? En als je producten aanbiedt, welke informatie heeft een bezoeker dan vooraf nodig? Door je te verdiepen in de je (toekomstige) klanten kun jij ervoor zorgen dat je website zo goed mogelijk aansluit.

Heldere structuur en navigatie

De opzet van de website – de structuur en navigatie – is van groot belang. Je wilt namelijk dat bezoekers in één oogopslag kunnen zien wat jouw website te bieden heeft qua informatie en waar ze deze informatie kunnen vinden. Het hoofdmenu is dan ook super belangrijk. Denk goed na over de onderwerpen die je hierin wilt plaatsen. Ook de woordkeuze is hierbij van belang. Daarnaast is het fijn als je de verschillende pagina’s onderling met elkaar linkt, dus als jij bijvoorbeeld over je medewerkers schrijft, je ook linkt naar de ‘over ons’ pagina.

Gebruik zo min mogelijk plug-ins

Een van de grote voordelen van Wordpress is dat er heel veel verschillende plug-ins beschikbaar zijn zodat je makkelijk en snel diverse functionaliteiten kunt integreren. Maar als je veel plug-ins gebruikt, dan kan dit je website vertragen. Daarnaast kan het gebruik van veel plug-ins ook veiligheid- en stabiliteitsrisico’s met zich meebrengen. Zorg er dus voor dat je alleen plug-ins installeert die je ook echt nodig hebt.

Zorg dat je website altijd up to date is

Nu we het toch over plug-ins hebben. Voor veiligheid en stabiliteit van de website is het ook belangrijk dat je de verschillende onderdelen van de website altijd up to date zijn. Zorg er dus voor dat je altijd met de meest recente versie van Wordpress werkt, plug-ins update en je ook je thema up to date houdt. Vaak worden er met een nieuwe versie van een thema of plug-in nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Net zo belangrijk is dat er soms problemen in veiligheid ontdekt worden die met een nieuwe versie opgelost worden.

Heb jij na het lezen van deze tips nog vragen over je Wordpress website? Of wil je je website toch liever uitbesteden aan een professionele partij? Neem dan contact op met een Wordpress bureau, zij kunnen je hier goed bij helpen!

You may also like