Veiligere werkomgeving met led verlichting

door admin
Veiligere werkomgeving met led verlichting

Het wordt steeds belangrijker voor ondernemers in Nederland om led verlichting te gebruiken op de werkvloer. Het is zelfs sinds 1 juli 2020 verplicht vanuit de politiek voor ondernemingen om led verlichting te gebruiken. Gelukkig zitten er veel veiligheidsvoordelen aan het gebruik van deze verlichting. Wil jij graag weten hoe je met led verlichting een veiligere werkomgeving kan creëren? Lees dan gauw dit artikel, waarin wij jou dit uitleggen!

Een verlaagd risico op brand

Bij normale verlichting wordt ongeveer 90 procent van de energie omgezet in warmte en maar 10 procent in licht. Dat houdt in dat deze lampen dus gloeiend heet worden. Maar bij led verlichting is het precies andersom: 90 procent van de energie wordt omgezet in licht en maar 10 procent van die energie in warmte. Dit zorgt er voor dat het gebruik van led verlichting niet alleen veel zuiniger is, maar dat deze lampen ook aanzienlijk minder warm zullen worden. Hierdoor daalt het risico op brand enorm!

Geen gevaarlijke stoffen

Led verlichting bevatten geen gevaarlijke stoffen, zoals bijvoorbeeld kwik. Spaarlampen bevatten deze gevaarlijke stoffen wel. Dit is dan ook de reden dat ze bij het chemisch afval moeten. Daarnaast wordt er ook altijd sterk aangeraden om het pand direct te verlaten wanneer een spaarlamp kapot is gevallen. Dit probleem heb je niet met led verlichting. Deze verlichting bestaat namelijk uit ongevaarlijke elektronische componenten. Met led verlichting werkplaats voorkom je dus vele gevaarlijke situaties!

Welzijn van medewerkers verhogen

Tot slot is ook bewezen dat led verlichting beter is voor het welzijn van de medewerkers. En dit leidt weer tot verbeterde werkprestaties. Lampen met een te warme kleurtemperatuur zorgen ervoor dat mensen slaperig raken en daardoor minder energiek. Niet iets wat je wilt hebben op de werkvloer natuurlijk. Led verlichting is hier een goede oplossing voor, gezien dit over het algemeen een stuk helderder licht geeft. Kies dan wel ook voor led verlichting met een koude kleurtemperatuur, omdat dit meer in de buurt komt van daglicht en de concentratie van medewerkers bevordert.

Ook fijn is dat led verlichting niet flikkert, waar normale verlichting dat wel doet. Deze flikkeringen zijn niet waarneembaar met het oog, maar leveren wel een ongeconcentreerd en erg onrustig gevoel op. Ook heeft led verlichting een kortere opstarttijd dan normale verlichting, waardoor je medewerkers direct productief en fris kunnen opstarten op de vroege morgen!

Het is dus, vanuit een veiligheidsoogpunt, niet onverstandig om over te stappen naar led verlichting op de werkvloer!

You may also like