SEO voor dummies

door admin
seo voor dummies

SEO staat voor Search Engine Optimization. Het is een marketingtechniek met als doel om zo hoog mogelijk in de organische zoekresultaten van Google te komen. Een SEO-specialist heeft vaak jaren ervaring op dit gebied en kent de exacte handelingen om snel hoog in Google te komen. Maar er zijn een aantal trucjes voor SEO voor Dummies waar je direct zelf al mee aan de slag kunt gaan, zodat jij ook je rankings kunt gaan verbeteren.

Denk altijd vanuit de bezoeker

Ondanks dat je wilt optimaliseren om zo hoog mogelijk in Google te komen, is het vetrekpunt om je website altijd te optimaliseren voor je bezoeker. Is je bezoeker blij? Dan is Google ook blij. Het algoritme van Google let namelijk om die aspecten die ervoor zorgen dat de zoekresultaten zo relevant mogelijk zijn en dat de bezoeker een zo goed mogelijke gebruikers ervaring krijgt. Onderstaande tips voor SEO nemen dus altijd de (be)zoeker als vertrekpunt!

Begin met een zoekwoordenonderzoek

Het vetrekpunt van SEO is een goed zoekwoordenonderzoek. Hierbij is het belangrijk dat je denkt vanuit de zoeker. Welken termen gebruiken zij als ze zoeken op jouw producten en/of diensten? Zoeken zij lokaal of speelt dit geen rol? Welke zoekwoorden gebruiken concurrenten? Daarnaast is het handig om te kijken naar het zoekvolume, zodat je weet waar je je prioriteiten moet leggen.

Gebruik elk onderwerp eenmalig

Als je je zoekwoorden gedefinieerd hebt, dan kun je deze clusteren naar onderwerpen. Belangrijk is dat je voor elk onderwerp slechts één pagina maakt. Als jij namelijk twee pagina’s (of blogs) zou maken over hetzelfde onderwerp, dan kan het voor Google onduidelijk zijn welke pagina het belangrijkste is en het hoogste zou moeten ranken en dan kan het gebeuren dat geen enkele pagina goed rankt.

Een onderwerp per pagina

Het geldt ook andersom: optimaliseer elke pagina voor slechts één onderwerp. Het is krachtiger om een hele pagina over één onderwerp te maken en voor een ander onderwerp een nieuwe pagina te maken. Ook voor je bezoekers schept dit waarschijnlijk de meeste duidelijkheid.

Zorg voor een snelle website

Niks is vervelender dan een website die traag laadt. Dat vindt ook Google, ze willen niet dat bezoekers lang moeten wachten op jouw website en trage websites ranken dus minder goed. Zorg er daarom voor dat jouw website lekker snel is!

Optimaliseer je afbeelding

Google kan afbeeldingen niet zien en weet dus niet wat erop staat en of dit aansluit bij het onderwerp. Google kan wel de bestandsnaam en de zogenaamde alt-tekst uitlezen. Optimaliseer deze door de belangrijkste zoekwoorden voor die pagina in beide onderdelen te verwerken.

You may also like