SEO Consult

Het is voor webwinkeliers van essentieel belang om goed gevonden te worden via zoekmachines. Via uitgebreide zoekwoord analyses kunnen onze SEO experts bepalen wat uw doelgroep zoekt en welke termen zij gebruiken om het te vinden. Zij geven u graag advies over het zoekgedrag van uw doelgroep. We helpen bij het afstemmen van u webshop om zo een zo hoog mogelijke positie in de zoekmachines te realiseren en potentiële klanten naar uw webshop te leiden.

Zoekintentie

Wanneer consumenten naar een bepaald product zoeken, voeren ze vaak eerst een generieke term in bij de zoekmachine, daarna gaan ze steeds specifieker zoeken waardoor de zoekopdracht steeds meer woorden bevat. Deze zoekopdrachten bestaande uit meerdere woorden noemen we longtail zoekopdrachten. Minder mensen zullen deze specifieke zoekopdracht uitvoeren maar de kans dat ze uiteindelijk iets kopen is groter. U biedt ze immers precies wat ze zoeken. Onze marketeers adviseren u graag hoe u het beste inspeelt op de zoekintentie van uw bezoekers.

Relevante content

De exacte formule voor positiebepaling in zoekmachines is helaas niet openbaar, er zijn zo’n 200 factoren die hieraan bijdragen. Door onze kennis en ervaring weten we welke factoren het meeste bijdragen aan een hoge positionering. Het is zeer belangrijk dat uw webshop relevante unieke inhoud (content) plaatst en dat u waardevolle links naar uw webshop krijgt (linkbuilding). Daarnaast zijn er een aantal technische instellingen die er voor zorgen dat uw webshop optimaal geïndexeerd wordt.

Constant proces

Zoekmachine optimalisatie is geen eenmalige activiteit. Het is een doorlopend proces waar frequent aandacht aan moet worden besteed. Wanneer het technische onderdeel voor SEO bij uw webshop goed is ingesteld is het van belang om uw webshop te blijven verbeteren door deze te voorzien van relevante inhoud en het verkrijgen van nieuwe links naar uw site.